Hoge kwaliteit uit eigen productie
Gratis verzending vanaf 250 euro
Mogelijkheid tot maatwerk
Onze klanten geven ons een 9.4/10
Achteraf betalen met Klarna

Veelgestelde vragen

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een metaalsoort met een roestkleurige laag die erg populair is in tuinontwerpen. De warme roestkleur is prachtig in een natuurlijke omgeving. Door zijn stoere, industriële uitstraling past cortenstaal ook in een moderne tuin. Cortenstaal is onderhoudsvriendelijk omdat de roestkleurige corrosielaag de verdere aantasting van het metaal tegenhoudt.

Hoe snel roest cortenstaal en kan ik het proces versnellen?

De bruin/oranje roestlaag vormt zich volledig binnen enkele weken tot maanden maar binnen enkele dagen begint het roestproces al. Tip van ons: spuit dagelijks wat water over het artikel heen met een plantenspuit om het proces te versnellen! Let op! Tijdens het roestproces kan het cortenstaal afgeven.

Worden de producten van cortenstaal geroest geleverd?

De cortenstalen producten worden geleverd in een grijze metaalkleur in plaats van de typische roest-look. Dit komt omdat deze bij aanschaf nog niet geroest zijn; mogelijk is er al wel wat roest zichtbaar. De roestvorming begint echter al snel en door het product buiten te plaatsen zal de kenmerkende bruin/oranje roestlaag, als gevolg van blootstelling aan vocht en/of regen zich snel vormen.

Is er onderhoud nodig aan de producten van cortenstaal?

Cortenstaal vergt geen specifiek onderhoud. Zodra u het product in de tuin plaatst, neemt de natuur het over. Het cortenstaal begint na enkele weken tot maanden te roesten en dit proces is doorgaans volledig voltooid binnen 1 à 2 jaar.

Is cortenstaal schadelijk of giftig?

In tegenstelling tot andere staalsoorten vereist cortenstaal geen nabehandeling. Het hoeft niet te worden geverfd als bescherming tegen corrosie, en er komen geen giftige stoffen vrij bij de toepassing ervan.

Is het ook mogelijk om zakelijk te bestellen?

Zeker! Neem contact op via info@industrialgarden.nl. Wij doen ons best om aan uw wensen te voldoen; van maatwerk producten, grotere oplages en formaten als hele tuininrichtingen voor groenaannemers.

Bieden jullie ook maatwerk?

Ja, maatwerk is zelfs onze specialiteit! We zijn deze webshop begonnen door hoge vraag aan een aantal standaard artikelen en formaten maar in ons metaalbedrijf maken we dagelijks maatwerk metaalproducten; zowel van cortenstaal als andere metalen.

Kan ik ook achteraf of in delen betalen?

Zeker! Het is mogelijk om achteraf en in delen te betalen met Klarna.

Hoe zit het met verzending?

Elke bestelling wordt zorgvuldig ingepakt om eventuele schade tijdens het transport te voorkomen. Uw product wordt geleverd in een pakket. Afhankelijk van het totale aantal pakketten of de omvang van het product, kan het nodig zijn om de bestelling op een pallet te leveren. U wordt na bestelling op de hoogte gehouden van het verzendproces. Verzendkosten zijn afhankelijk van het gewicht van uw product(en) en worden berekend bij het afrekenen.

Kan ik mijn producten retourneren?

U kunt op de pagina retourneren lezen hoe u een product kunt retourneren. In het geval uw retournering voldoet krijgt u uw geld terug binnen 14 dagen na ontvangst van het pakket.

Staat je vraag er niet tussen?

We helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen; neem contact op via info@industrialgarden.nl en we komen er zo snel mogelijk op terug.