Hoge kwaliteit uit eigen productie
Gratis verzending vanaf 250 euro
Mogelijkheid tot maatwerk
Onze klanten geven ons een 9.4/10
Achteraf betalen met Klarna
Cortenstaal schaap en lammetjes

Tips & inspiratie

15-10-2024

Cortenstaal schaap en lammetjes: unieke toevoeging voor je tuin

Tips & inspiratie

|

15-10-2024


Ben je op zoek naar een creatieve, duurzame en opvallende toevoeging voor je tuin? Dan zijn cortenstaal lammetjes en schapen wellicht precies wat je zoekt. Deze prachtige metalen dierenfiguren voegen niet alleen een speelse en natuurlijke sfeer toe aan je buitenruimte, maar ze zijn ook onderhoudsarm en weerbestendig. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over cortenstalen schapen en lammetjes en waarom ze een perfecte keuze zijn voor je tuin.

Waarom kiezen voor cortenstaal lammetjes en schapen?

Cortenstaal lammetjes en schapen zijn een unieke en opvallende decoratieve keuze voor je tuin. Ze combineren de schoonheid van natuur en kunst op een bijzondere manier. Het speelse design van de lammetjes en de stoere uitstraling van de schapen zorgen ervoor dat deze tuinbeelden zowel subtiel als krachtig aanwezig zijn.

Hier zijn enkele redenen waarom ze een geweldige toevoeging zijn aan je buitenruimte:

  1. Unieke uitstraling: Door hun opvallende vorm en warme kleur zijn cortenstalen schapen en lammetjes echte blikvangers. Ze voegen een speels, doch elegant element toe aan je tuin.

  2. Passend in elke tuin: Of je nu een moderne, strakke tuin hebt of juist een wilde, natuurlijke tuin, deze beelden passen overal bij. De roestige kleur contrasteert mooi met het groen van gras en planten, maar staat ook prachtig op een betegeld terras.

  3. Duurzaamheid: Cortenstaal is enorm sterk en duurzaam, wat betekent dat je jarenlang kunt genieten van je tuinbeelden zonder zorgen over beschadigingen of slijtage.

  4. Symbool van rust en natuur: Schapen en lammetjes worden vaak geassocieerd met rust, natuur en het buitenleven. Door deze beelden in je tuin te plaatsen, creëer je een serene sfeer die uitnodigt tot ontspanning.

Wat is cortenstaal en waarom is het ideaal voor tuinbeelden?

Cortenstaal, ook bekend als weervast staal, is een metaallegering die speciaal is ontworpen om duurzaam te zijn in buitentoepassingen. Het materiaal ontwikkelt na verloop van tijd een mooie, roestige patina die niet alleen een prachtige kleur geeft, maar het staal ook beschermt tegen verdere corrosie. Dit maakt cortenstaal ideaal voor tuinbeelden zoals lammetjes en schapen, omdat ze het hele jaar door buiten kunnen staan zonder te worden aangetast door de weersomstandigheden.

Voordelen van cortenstaal in de tuin:

  • Weerbestendig: De roestlaag vormt een natuurlijke bescherming, waardoor het materiaal bestand is tegen regen, wind, en andere weersinvloeden.

  • Unieke uitstraling: De warmbruine, roestige kleur voegt een tijdloze en rustieke charme toe aan elke tuin.

  • Onderhoudsvrij: In tegenstelling tot andere materialen, hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud of schilderen. Het cortenstaal behoudt zijn karakter zonder dat er extra werk nodig is.

Hoe passen cortenstalen schapen en lammetjes in je tuinontwerp?

Het mooie van cortenstalen lammetjes en schapen is dat ze in vrijwel elk tuinontwerp passen. Of je nu een strakke, minimalistische tuin hebt, of een weelderige, natuurlijke omgeving, deze beelden voegen altijd iets bijzonders toe.

 

Enkele tips om cortenstaal schapen en lammetjes in je tuin te integreren:

  • Tussen de bloemen en planten: Plaats een klein lammetje tussen je bloemen of langs het tuinpad om een speels en verrassend element toe te voegen.

  • Op een gazon of open ruimte: Schapen op een grasveld geven het gevoel van een echte kudde die graast. Dit creëert een natuurlijke en rustgevende sfeer.

  • Als centraal kunstwerk: Voor grotere tuinen kan een cortenstalen schaap of lammetje dienen als een opvallend kunstwerk. Omring het met stenen, grind of planten om het nog meer op te laten vallen.

Onze collectie schaap en lammetjes
Schaap met lammetjes
: Deze set van een schaap met lammetjes van cortenstaal is een uniek decoratief element in jouw tuin. Onder invloed van de weersomstandigheden zullen het schaap en de lammetjes een uniek karakter krijgen door het bruine, roestige uiterlijk. Het schaap en de lammetjes zijn voorzien van twee grondpennen.
Schaap met lammetjes

Lammetjes set van 2: Deze lammetjes cortenstaal set van 2 zijn gemaakt van 2 mm. dik cortenstaal wat een geroeste uitstraling geeft. Het is een decoratief element in uw tuin en leuk in combinatie met het schaap. Onder invloed van de weersomstandigheden zal dit lammetje een uniek karakter krijgen door het bruine, roestige uiterlijk. De lammetjes zijn voorzien van een twee grondpennen.

Cortenstaal lammetjes set van 2


Lammetje vooraanzicht cortenstaal: Dit lammetje vooraanzicht cortenstaal is gemaakt van 2 mm. dik cortenstaal wat een geroeste uitstraling geeft. Het is een decoratief element in uw tuin en leuk in combinatie met bijvoorbeeld het schaap of het lammetje klein. Onder invloed van de weersomstandigheden zal dit lammetje een uniek karakter krijgen door het bruine, roestige uiterlijk. Het lam is voorzien van een twee grondpennen.

Cortenstaal lammetje vooraanzicht


Lammetje cortenstaal: Dit lammetje van cortenstaal is gemaakt van 2 mm. dik cortenstaal wat een geroeste uitstraling geeft. Het is een decoratief element in uw tuin en leuk in combinatie met bijvoorbeeld het schaap of het lammetje groot. Onder invloed van de weersomstandigheden zal dit lammetje een uniek karakter krijgen door het bruine, roestige uiterlijk. Het lam is voorzien van een twee grondpennen.

Lammetje van cortenstaal

Hoe lang gaat cortenstaal mee in de tuin?

Cortenstaal is extreem duurzaam en kan tientallen jaren meegaan, zelfs in de buitenlucht. De roestige patina beschermt het materiaal tegen verdere corrosie, waardoor het ideaal is voor langdurig buitengebruik. Bekijk onze blog "Hoelang gaat cortenstaal mee?" voor meer informatie.

Hebben cortenstaal lammetjes en schapen onderhoud nodig?

Nee, een van de grootste voordelen van cortenstaal is dat het geen onderhoud nodig heeft. De natuurlijke roestlaag beschermt het materiaal, en verder hoef je er niets aan te doen.

Kan cortenstaal verder doorroesten?

De roestlaag die zich op het cortenstaal vormt, stopt verdere roestvorming. Dit betekent dat het materiaal na verloop van tijd niet verder zal roesten, waardoor het zijn sterkte behoudt en niet doorroest.

Is cortenstaal zwaar en moeilijk te verplaatsen?

Cortenstaal is inderdaad een stevig materiaal, maar de meeste cortenstalen lammetjes en schapen zijn hol van binnen, waardoor ze lichter zijn dan je zou denken. Dit maakt ze makkelijker te verplaatsen indien nodig.

Hoe lang duurt het voordat cortenstaal begint te roesten?

Cortenstaal begint meestal binnen enkele weken na blootstelling aan de buitenlucht een roestlaag te ontwikkelen. Dit proces kan sneller gaan in een vochtige omgeving en iets langer duren in droge omstandigheden.

Kunnen cortenstaal beelden in alle weersomstandigheden buiten blijven staan?

Ja, cortenstaal is ontworpen om alle weersomstandigheden te doorstaan, van regen en sneeuw tot hitte en zon. De roestlaag beschermt het staal, waardoor het geschikt is voor langdurig buitengebruik.

Cortenstalen lammetjes en schapen – Een prachtige en duurzame keuze

Cortenstaal lammetjes en schapen zijn niet zomaar tuinbeelden. Ze voegen een uniek artistiek element toe aan je tuin, zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en vereisen geen onderhoud. Met hun warme, roestige kleur en charmante vormen zorgen ze voor een tijdloze toevoeging die je tuin transformeert in een serene en stijlvolle buitenruimte.

Of je nu houdt van een strak en modern tuinontwerp of juist van een natuurlijke, weelderige omgeving, cortenstalen lammetjes en schapen passen perfect in elk type tuin. Bezoek onze collectie cortenstaal dieren en ontdek ons prachtige assortiment aan cortenstaal dierenfiguren – een investering die jarenlang mooi blijft!

Terug