Hoge kwaliteit uit eigen productie
Gratis verzending vanaf 250 euro
Mogelijkheid tot maatwerk
Onze klanten geven ons een 9.4/10
Achteraf betalen met Klarna
Alles wat je moet weten over cortenstaal.

Tips & inspiratie

02-03-2024

Alles wat je moet weten over cortenstaal

Tips & inspiratie

|

02-03-2024


Alles wat je moet weten over Cortenstaal; ook wel bekend als ecoroest, roestmetaal, decoroest, edelroest en roestdecoratie. In deze blog delen we interessante feiten en handige tips om optimaal te genieten van de unieke eigenschappen van dit veelzijdige materiaal.


Wat is Cortenstaal?

Cortenstaal is een type staal dat bekend staat om zijn unieke roestkleurige patina. Dit materiaal, ook wel bekend als weervast staal, wordt gekenmerkt door zijn hoge weerstand tegen corrosie, waardoor het perfect is voor zowel binnen- als buitendecoratie. De prachtige roestkleur ontstaat door een natuurlijk oxidatieproces, dat het staal beschermt en tegelijkertijd een aantrekkelijke uitstraling geeft.


De Magie van Natuurlijke Roest

Net als bij elk natuurlijk proces heeft de roestvorming op cortenstaal zijn eigen charme en karakter. Door blootstelling aan vocht en luchtvochtigheid ontwikkelt cortenstaal geleidelijk zijn kenmerkende roestlaag, die varieert van een warme oranje tint tot een diepere roestbruine kleur. Deze natuurlijke veroudering geeft elk stuk een uniek karakter en maakt het een prachtige toevoeging aan zowel huis- als tuindecor.


Tips voor Onderhoud en Behandeling

Hoewel cortenstaal van nature een hoge weerstand heeft tegen corrosie, zijn er enkele eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat je decoratieve stukken hun schoonheid behouden:

  • Reinig regelmatig met een zachte borstel en water om vuil en stof te verwijderen.
  • Vermijd agressieve reinigingsmiddelen die de beschermende roestlaag kunnen aantasten.
  • Als je de natuurlijke roestvorming wilt versnellen, kun je een oplossing van water en zout gebruiken en deze op het oppervlak aanbrengen.


Cortenstaal in de tuin

Wanneer je je tuin wilt verfraaien met industriële accenten biedt cortenstaal eindeloze mogelijkheden. De warme, roestige uitstraling van dit materiaal voegt een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke omgeving en creëert een sfeer van rust en authenticiteit.


Duurzaamheid en Kwaliteit

Bij Industrial Garden streven we naar hoogwaardige producten die jarenlang meegaan en een minimale impact hebben op het milieu. Cortenstaal is duurzaam en weerbestendig waardoor het een milieuvriendelijke keuze en een leven lang mee gaat. 


Ontdek de Schoonheid van Cortenstaal

Of je nu op zoek bent naar een opvallend kunstwerk voor je tuin of een subtiel accent als tuindecoratie, cortenstaal biedt een tijdloze schoonheid en een unieke uitstraling die elke ruimte transformeert. Ontdek de veelzijdigheid van dit prachtige materiaal en geef je leefomgeving een vleugje natuurlijke elegantie met de cortenstaal tuindecoratie van Industrial Garden. Ontdek ons assortiment en laat je inspireren door de tijdloze schoonheid van cortenstaal. Staat je wens er niet tussen? We bieden maatwerk waardoor al jouw wensen te realiseren zijn!

Terug