Haute qualité issue de notre propre production
Livraison gratuite à partir de 250 euros
Possibilité de personnalisation
Nos clients nous donnent une note de 9,4/10
Payez ensuite avec Klarna
Onderhouden tuinornamenten van cortenstaal

Conseils et inspirations

13-09-2024

Onderhouden tuinornamenten van cortenstaal

Conseils et inspirations

|

13-09-2024


Als je op zoek bent naar een manier om jouw tuin te verfraaien met duurzame en stijlvolle ornamenten, dan zijn tuinornamenten van cortenstaal een uitstekende keuze. Dit unieke materiaal staat bekend om zijn roestige uitstraling en lange levensduur. Toch is het belangrijk om goed voor jouw cortenstalen tuinornamenten te zorgen om hun schoonheid en functionaliteit te behouden. In deze blog delen we enkele handige tips voor het onderhoud van cortenstaal tuinornamenten.

Onderhoudstips voor cortenstaal tuinornamenten

  1. Regelmatig schoonmaken: Het is een goed idee om jouw cortenstalen ornamenten af en toe schoon te maken. Gebruik een zachte borstel of een doek om vuil en bladeren te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de roestlaag kunnen beschadigen.

  2. Controleer op vlekken en aanslag: Kijk regelmatig of er zich ongewenste vlekken of aanslag op jouw ornamenten bevinden. Indien nodig kan je deze voorzichtig verwijderen met een mengsel van water en milde zeep. Zorg ervoor dat je de ornamenten goed droogt om extra roestvorming te voorkomen.

  3. Bescherm tegen overmatige vochtigheid: Hoewel cortenstaal goed bestand is tegen de elementen, kan constante blootstelling aan vocht de roestlaag beïnvloeden. Zorg ervoor dat het water goed kan weglopen en vermijd langdurige plassen water rondom de ornamenten. Plaats een beschermende coating aan als je in een zeer vochtige omgeving woont.

  4. Ondersteuning bij vorst: In gebieden met strenge vorst kan de roestlaag van cortenstaal beïnvloed worden. Het is een goed idee om jouw ornamenten tijdens de wintermaanden te controleren en, indien nodig, een tijdelijke bescherming aan te brengen om vorstschade te voorkomen.

  5. Controleer op schade: Inspecteer jouw tuinornamenten regelmatig op eventuele schade, zoals scheuren of roestplekken die de beschermende laag hebben doorbroken. Vroegtijdig ingrijpen kan verdere schade voorkomen.

Wat is Cortenstaal?

Cortenstaal, ook wel bekend als weervast staal, is een speciaal soort staal dat een zelfherstellende roestlaag ontwikkelt. Deze roestlaag, die vaak een warme, oranje-bruinachtige kleur heeft, beschermt het staal tegen verdere corrosie en geeft het een unieke, rustieke uitstraling. Hoewel cortenstaal weinig onderhoud vereist, zijn er toch enkele dingen waar je op moet letten.


Waarom onderhoud tuinornamenten belangrijk is

Hoewel cortenstaal van nature roest en daardoor een beschermende laag vormt, kunnen externe factoren zoals luchtvervuiling, waterhardheid en vorst invloed hebben op de snelheid en de uniformiteit van de roestvorming. Goed onderhoud helpt om de esthetiek en de duurzaamheid van jouw tuinornamenten te waarborgen.


Voordelen van cortenstaal

Het onderhoud van cortenstaal is relatief eenvoudig vergeleken met andere materialen. De natuurlijke roestkleur zorgt voor een unieke uitstraling die met de tijd alleen maar mooier wordt. Bovendien is cortenstaal uiterst duurzaam en bestand tegen extreme weersomstandigheden, wat het een uitstekende keuze maakt voor tuinornamenten.

Assortiment van cortenstaal tuinornamenten

Ontdek cortenstalen tuinornamenten bij Industrial Garden - onze uitgebreide collectie van tuinhaarden, kunstwerken, sokkels, dieren en andere tuinornamenten van cortenstaal geven jouw tuin extra sfeer en een robuust karakter. 


Conclusie

Cortenstaal biedt een prachtige en onderhoudsvriendelijke optie voor tuinornamenten. Door regelmatig onderhoud te plegen en enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, kan je ervoor zorgen dat jouw ornamenten hun karakteristieke uitstraling behouden en jarenlang mooi blijven. Heb je vragen of wil je meer weten over cortenstaal tuinornamenten? Neem gerust contact op met ons team – wij helpen je graag verder!

Terug