Haute qualité issue de notre propre production
Livraison gratuite à partir de 250 euros
Possibilité de personnalisation
Nos clients nous donnent une note de 9,4/10
Payez ensuite avec Klarna
Cortenstaal kippen en kuikens

Conseils et inspirations

17-10-2024

Cortenstaal kippen en kuikens: een mooie toevoeging voor jouw tuin

Conseils et inspirations

|

17-10-2024


Cortenstaal sculpturen worden steeds populairder in de tuinwereld, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Deze robuuste, industriële kunstwerken voegen niet alleen karakter toe, maar brengen ook een vleugje natuur in je buitenruimte. Bij Industrial Garden hebben we een bijzondere collectie Cortenstaal kippen en kuikens, perfect om jouw tuin een speelse en stijlvolle uitstraling te geven. In deze blog gaan we dieper in op deze unieke sculpturen en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Waarom kiezen voor cortenstaal in de tuin?

Cortenstaal biedt een natuurlijke en rustieke uitstraling die goed past bij zowel moderne als traditionele tuinen. De warme, aardse tinten contrasteren mooi met het groen van planten en geven een tijdloos gevoel aan de buitenruimte. Bovendien blijft het materiaal robuust en vergt het weinig onderhoud, wat het ideaal maakt voor gebruik als tuinbeeld.

De cortenstaal kippencollectie van Industrial Garden

Bij Industrial Garden bieden we een prachtige selectie van Cortenstaal kippen en kuikens aan, variërend van majestueuze hanen tot schattige kuikens. Hieronder zetten we de verschillende producten op een rij en geven we een overzicht van hun kenmerken.

De cortenstaal haan

De cortenstaal haan is een indrukwekkend en imposant beeld dat de aandacht trekt in elke tuin. Met een hoogte van 60 cm staat deze haan trots en symboliseert hij kracht en waakzaamheid. Dankzij de robuuste Cortenstaalconstructie is hij bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor hij zijn charme behoudt, zelfs in de zwaarste omstandigheden.

Kenmerken:

  • Hoogte: 60 cm

  • Gemaakt van duurzaam cortenstaal

  • Geschikt voor buitengebruik

  • Vraagt weinig tot geen onderhoud

Deze haan is perfect als je op zoek bent naar een krachtig statement in je tuin. Zijn stoere en tegelijk rustieke uitstraling zorgt ervoor dat hij opvalt tussen het groen.

De cortenstaal kip

De Cortenstaal Kip is een mooie aanvulling op de haan. Deze kip heeft een charmante en vriendelijke uitstraling en brengt een vleugje landelijkheid in de tuin. Met een hoogte van 40 cm is ze net iets kleiner dan de haan, waardoor ze samen een harmonieus geheel vormen.

Kenmerken:

  • Hoogte: 40 cm

  • Duurzaam en weerbestendig cortenstaal

  • Makkelijk te plaatsen in verschillende tuinstijlen

De kip voegt een speelse dynamiek toe aan de tuin en kan prachtig geplaatst worden in een bloemenperk of op een gazon.

Cortenstaal kuikens

De Cortenstaal kuikens zijn kleine, schattige beeldjes die perfect zijn om verspreid door de tuin te plaatsen. Deze kuikens zijn verkrijgbaar in een set van drie en zorgen voor een speelse, vrolijke toevoeging aan je buitenruimte. Ze hebben een hoogte van 10 cm en passen perfect bij de haan en kippen.

Kenmerken:

  • Hoogte: 10 cm

  • Set van drie kuikens

  • Weersbestendig Cortenstaal

Deze kuikens zijn ideaal om subtiele accenten aan te brengen in je tuinontwerp. Ze kunnen samen worden geplaatst met de haan en kippen voor een volledig kippenfamilie-effect.

De kippenfamilie cortenstaal

Wil je direct een volledige kippenfamilie in je tuin? Dan is de Kippenfamilie Cortenstaal precies wat je zoekt. Deze set bevat zowel een kip als drie kuikens, waardoor je tuin direct een sfeervolle, landelijke uitstraling krijgt. De beeldjes zijn ontworpen om een familieband uit te stralen, wat zorgt voor een speels en charmant tafereel.

Kenmerken:

  • Hoogte kip: 40 cm

  • Hoogte kuikens: 10 cm

  • Set van vier (1 kip, 3 kuikens)

  • Gemaakt van duurzaam Cortenstaal

Deze set is perfect voor iedereen die een compleet en harmonieus beeld in de tuin wil creëren zonder verschillende losse elementen te moeten combineren.

Hoe onderhoud ik mijn cortenstaal sculpturen?

Cortenstaal heeft het grote voordeel dat het vrijwel geen onderhoud nodig heeft. De roestlaag die zich na verloop van tijd vormt, beschermt het materiaal tegen verdere corrosie. Mocht je de beelden willen reinigen, dan kun je ze eenvoudig afnemen met een vochtige doek.

Verandert de kleur van cortenstaal na verloop van tijd?

Ja, Cortenstaal verandert van kleur naarmate het wordt blootgesteld aan de elementen. Bij aanvang is het staal grijsachtig, maar na enkele weken ontwikkelt het een warm, roestkleurig patina. Dit proces gaat door, maar de roestlaag fungeert als bescherming, waardoor het beeld zijn sterkte behoudt.

Zijn de sculpturen zwaar?

Cortenstaal is een stevig materiaal, maar de beelden zijn niet overdreven zwaar. Dit maakt ze gemakkelijk te verplaatsen, maar ze blijven wel stevig op hun plek staan in de tuin, zelfs bij harde wind.

Hoe plaats ik de beelden in mijn tuin?

De beelden kunnen eenvoudig op de grond geplaatst worden. Het is een goed idee om ze deels in de aarde te plaatsen voor extra stabiliteit. Je kunt ze neerzetten in een bloemenperk, op het gazon of zelfs op een terras.

Past cortenstaal bij elke tuinstijl?

Cortenstaal is verrassend veelzijdig. De natuurlijke, roestige kleur vormt een prachtig contrast met zowel strakke, moderne tuinen als meer traditionele, landelijke tuinen. Het industriële karakter geeft een stoer accent, terwijl de warme tinten juist een organische, aardse uitstraling hebben.

Kippen en kuikens van cortenstaal

Cortenstaal kippen en kuikens zijn een prachtige aanvulling voor elke tuin. Ze bieden niet alleen een speels en landelijk karakter, maar ook een robuuste, onderhoudsarme oplossing die bestand is tegen weer en wind. Bij Industrial Garden vind je diverse varianten, van de imposante haan tot schattige kuikens en complete kippenfamilies. Voeg deze charmante sculpturen toe aan je tuin en geniet van hun tijdloze schoonheid!

Terug